gyerekek-ellenállóság

5+1 tipp, hogy gyermeke(i)d ellenállóbbak legyenek a betegségekkel szemben

Szülőként mindenki azt szeretné, hogy gyermekei egészségesek és boldogok legyenek. Ám a tavasz beköszöntével úgy tűnik, hogy nemcsak a természet éledezik, hanem a különböző óvodai, iskolai vírusok is szárba szöknek.

A betegeskedés pedig nemcsak a kicsikre, hanem az egész családra nagy terhet ró. Ilyenkor sorozatosan hiányoznak az óvodából vagy iskolából, szülőként pedig számolnunk kell az esetleges munkahelyi hiányzással, vállalkozóként pedig a hajnali vagy éjszakai munkavégzéssel.

Mivel én is kisgyermekes vállalkozónő vagyok, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy segítsek kialakítani és megtartani gyermekeink erős immunrendszerét. 

Hoztam néhány egyszerű, de hatékony tippet, melyeket betartva megelőzhetjük a tavaszi fáradtságot, és a különböző betegségek kialakulását.

  1. Rendszeres testmozgás: nemcsak az egészséges életmód szempontjából fontos, hanem azért is, hogy már gyerekkorban kialakuljon a mozgás szeretete. Az aktív gyerekek erősebbek és ellenállóbbak lesznek a betegségekkel szemben, és később is szívesen sportolnak majd, amely segít nekik, hogy megőrizzék felnőttkorukban is az egészségüket.
    Töltsetek hétvégén elegendő időt a szabadban, menjetek ki a kertbe focizni vagy a játszótérre szaladgálni. Az aktív életmód nem csak a testnek tesz jót, hanem az összetartozás érzését is erősíti.
  2. Egészséges táplálkozás: Ahogy a testmozgás szeretetének a kialakításában, úgy a helyes étkezés elsajátításában is segítenünk kell gyerekeinknek. Nem elég, hogy nekik egészséges ételeket készítünk, figyeljünk a mi a szokásainkra is. Úgyis azt másolják, amit látnak, nem pedig amit mondunk nekik. Ha törekszünk arra, hogy az egész család étrendje gazdag legyen zöldségekben, gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonafélékben, fehérjében és egészséges zsírokban, akkor már rengeteget tettünk azért, hogy elkerüljük a folyamatosan betegeskedést. 
  1. Megelőzés: Szoktassuk rá a gyerekeket a rendszeres kézmosásra, köhögéskor, tüsszentéskor használjanak zsebkendőt, vagy tegyék kezüket a szájuk elé. Ha pedig megfáznak, fáradtabbak, nyűgösebbek a szokásosnál, pihentessük őket, és kezeljük a tüneteiket természetes módszerekkel. 
  1. Megfelelő vitaminok és ásványi anyagok: fontos, hogy ne a reklámok alapján vagy összevissza adjunk gyermekeinknek vitaminokat. A komplex állapotfelmérés során pontosan meg tudom mondani, hogy mire van a kicsiknek szükségük, így célirányosan azokat a készítményeket adhatod nekik. Ezzel egyrészt pénzt spórolsz, mert csak azt kell megvenned, amire szükségetek van, másrészt magasabb minőségű termékeket is megengedhetsz magadnak, mert csak egyet-egyet kell pótolni. Az állapotfelmérés teljesen fájdalommentes, és komplex képet kapsz gyermekeid teljes szervezetéről. Ide kattintva válassz egy időpontot.
  2. Szabadban lenni: Minél többet játszanak, szaladgálnak a friss levegőn, annál kevésbé lesz lehetőségük vírusokkal vagy baktériumokkal érinkezni. A szabadtéren való játék, mozgás pedig nemcsak oxigéndús levegőhöz juttatja szervezetüket, hanem oldja a szorongást is bennük.

+1: Alvás: A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás rendkívül fontos gyerekkorban is. Ilyenkor regenerálódik a test és az agy, illetve számos élettani folyamatot támogat a szervezetben, többek között az immunrendszer működését is. Az alváshiány hosszú távon negatívan befolyásolja a gyermekek fizikai és szellemi teljesítőképességét. Egy 3 éves gyereknek átlagosan napi 10-13 óra alvásra van szüksége, a 6-12 éveseknek 9-12 órára, míg a serdülőknek legalább 8 órát kellene aludniuk minden éjszaka. Nézz utána, hogy gyermekeidnek hány óra alvás javasolt naponta, és igazítsd úgy a lefekvés időpontját, hogy legyen lehetőségük eleget pihenni.

A kiegyensúlyozott étrend, a testmozgás, a rendszeres állapotfelmérés és a megfelelő alvás mind olyan tényezők, amelyek természetes módon támogatják a kicsik és nagyobbak immunrendszerét. A fenti tippek betartásával több betegséget is elkerülhettek, ha pedig mégis megbetegednének, akkor gyorsabban fognak felépülni, ez pedig  boldog és kiegyensúlyozott gyermekkort, és nyugodtabb szülőséget is jelent majd számodra.

Rugalmasan, délelőtt és délután is várlak benneteket a Komplex Állapotfelmérésre, foglajatok időpontot ezen a linken:

Időpontot foglalok.

Kérdés esetén pedig csörögj nyugodtan vagy írj egy e-mailt: 

+36-70-393-9283

barbara@fullegeszseg.hu